Nākamnedēļ sāksies pieteikšanās studijām LU

© f64

Pirmdien, 12.jūlijā, Latvijas Universitātē (LU) elektroniski sāksies pieteikšanās pamatstudijām 2010./2011.akadēmiskajam gadam - bakalaura un profesionālajās studiju programmās.

No pirmdienas līdz 27.jūlijām būs iespējams pieteikties arī elektroniski portālā Latvija.lv vai uz vietas LU no 19.jūlija līdz 27.jūlijam. Plašāka informācija atrodama portālā gribustudet.lv.

Sākot ar šo gadu, ir izveidota vienota sistēma, lai pieteiktos pamatstudijām LU, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Tas nozīmē, ka topošie studenti pieteikumu studijām varēs iesniegt jebkurā no trim universitātēm un pieteikties uz jebkuru no šo trīs universitāšu piedāvātajām studiju programmām. Pieteikšanās studijām notiks pēc prioritāšu sistēmas, un konkursa rezultātā katrs reflektants iegūs vienu studiju vietu vienā studiju programmā.

Elektroniskā pieteikšanās, kas sākas 12.jūlijā, nenozīmē, ka pilnībā ir iesniegts pieteikums studijām. Reflektantam noteikti jāierodas apstiprināt pieteikumu un uzrādīt nepieciešamos dokumentus no 19.jūlija līdz 27.jūlijam norādītajos universitāšu uzņemšanas punktos.

Uz vietas var pieteikties no 19.jūlija līdz 27.jūlijam - LU, Rīgā, Raiņa bulvārī 19, Lielajā aulā, LU Latgales filiālē Daugavpilī, Smilšu ielā 90, LU Valkas filiālē Valkā, Beverīnas ielā 3, darbdienās no plkst.9 līdz plkst.18 un sestdien, 24.jūlijā, no plkst.9 līdz plkst.13, kā arī LLU un RTU uzņemšanas punktos.

Piesakoties pamatstudijām, nepieciešams uzrādīt vairāku dokumentu oriģinālus vai notariāli apliecinātas dokumentu kopijas - pieteikums studijām uz noteikta parauga veidlapas, pase, dokumenti un to pielikumi, ja tādi ir, kas apliecina iegūto vidējo izglītību, attiecīgās studiju programmas uzsākšanai nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikāti, dokumenti, kuri pamato reflektanta tiesības uz atvieglojumiem - mācību priekšmetu olimpiāžu diplomi un citi, laulības apliecība, ja izglītības dokumenti ir ar citu uzvārdu.

Par vienoto pieteikumu, neatkarīgi no norādīto prioritāšu skaita, reģistrācijas maksa ir 20 lati. No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus.

LU 13 fakultātēs 2010./2011.akadēmiskajā gadā piedāvā studēt 50 pamatstudiju programmās gan pilna, gan nepilna laika studijās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais