Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Vēlies studēt? RSU sākusies ziemas uzņemšana

© F64 Photo Agency

Šodien Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sāksies ziemas uzņemšana.

Studijas 2019.gada februārī RSU varēs sākt sociālo zinātņu un veselības aprūpes pamatstudiju un maģistrantūras programmās. Kā jaunumu RSU piedāvās uzņemšanu jaunizveidotajā, starpdisciplinārajā maģistra studiju programmā "Veselības komunikācija".

Pamatstudiju līmenī šoziem uzņemšana norisināsies trīs programmās. Juridiskā fakultāte piedāvā gan profesionālā bakalaura studiju programmu, gan akadēmiskā bakalaura studiju programmu "Tiesību zinātne". Savukārt interesentiem, kuri vēlas kļūt par kvalificētiem fitnesa treneriem, tiek piedāvāta Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes akadēmiskā bakalaura studiju programma "Veselības sports". Visas trīs programmas norisinās nepilna laika studiju formātā.

Divtik liels piedāvājums ziemas uzņemšanā ir RSU maģistrantūras programmās. Reflektantus ar bakalaura grādu veselības aprūpē RSU aicina pievienoties Rehabilitācijas fakultātes akadēmiskā maģistra studiju programmai "Fizioterapija", kas padziļinās teorētiskās zināšanas un pilnveidos profesionālās prasmes jau kvalificētiem fizioterapeitiem.

Ar profesionālo un akadēmisko studiju programmu "Tiesību zinātne" Juridiskā fakultāte šoziem startē arī maģistrantūras līmenī. Komunikācijas fakultāte studētgribētājus aicina pieteikties trīs programmās. Kā ierasts, jaunus reflektantus uzņems RSU maģistra studiju programma "Sociālā antropoloģija", kas šogad atzīmē savu desmitgadi. Topošie sociologi un sociālās politikas eksperti aicināti pievienoties akadēmiskā maģistra studiju programmai "Sociālo procesu analīze un vadība". Savukārt savus pirmos studentus šoziem uzņemt gatava būs akadēmiskā maģistra studiju programma "Veselības komunikācija". RSU sabiedrības veselības un komunikācijas ekspertu veidota, pašlaik tā ir vienīgā studiju programma Baltijā, kuras saturā apvienotas gan komunikācijas, gan sabiedrības veselības zinātņu jomu kompetences.

RSU sociālo zinātņu studijas, kas šogad atzīmēja savu 20.jubileju, tiek organizētas pēc moduļu principa. Līdzīgi tiek organizētas arī studijas maģistrantūrā.

Elektroniskā uzņemšana studiju programmā sākas šodien, savukārt dokumentu iesniegšana norisināsies no 10.decembra līdz 2019.gada 10.janvārim.