KARJERA: Mentoru asociācija palīdzēs jauniešiem spert pirmos soļus biznesā

© Pixabay

Biznesa augstskolā Turība izveidota Mentoru asociācija, kurā apvienojušies vairāk nekā 30 uzņēmēju no dažādām nozarēm, lai atbalstītu jauniešus, kuri nolēmuši spert pirmos soļus biznesā.

Asociācijas idejas autore, Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe uzsver, ka ne vienmēr svarīgākās investīcijas ir tieši nauda, nereti padoms, atbalsts, pieredzes stāsti, kas ļauj izvairīties no kļūdām, ir daudz būtiskāki. Un šādos gadījumos bez mentoriem nekādi neiztikt. «Kad jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem sava biznesa uzsākšanā un vadīšanā būs nepieciešams padoms, to spēs sniegt asociācijas biedri. Ikviena uzņēmēja vēlme ir pelnīt, bet mēs spējam ne tikai pelnīt paši, bet iemācīt to darīt arī citus,» teic Z. Driņķe.

Arī asociācijas biedrs Ivars Godmanis ir pārliecināts, ka neviena teorija nespēs sniegt vērtības un zināšanas, ko spēj dot reāls piemērs un pieredzes stāsts, kas gūts, darbojoties biznesa vidē. «Viena no īpašībām, kas ir svarīga ikvienam uzņēmējam, ir spēja turēt savus solījumus. Tāpat biznesa vidē ir būtiski vienmēr būt uzmanīgam un vērīgam. Taču, raugoties gan uz jauniem, gan pieredzējušiem uzņēmējiem mūsu valstī, ir skaidrs, ka uzņēmēja gars Latvijā ir nenogalināms,» norāda I. Godmanis.

18. oktobrī Turības Biznesa inkubatora telpās notika asociācijas prezentācijas pasākums, kurā pulcējās arī tās biedri: uzņēmēji Viesturs Bulāns, Enno Encis, Andris Vanags, Visvaldis Trokša, Marika Ģederte, Normunds Kozlovskis, Uldis Klapers un daudzi citi. Pasākumā laikā bija iespējams iepazīties ne tikai ar asociācijas mērķiem, vīziju, idejām un plāniem, bet arī uzzināt vairāk par katra mentora «stiprajām pusēm». Varēja arī iepazīties ar programmu Mentorklase, kas darbojas jau otro gadu un ir radīta tiem, kam jau ir bizness, taču meklē profesionāla un pieredzējuša mentora palīdzību specifiskos jautājumos, lai spētu savu biznesu attīstīt, uzlabot vai paplašināt.

Svarīgākais