Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Premjers mierina skolotāju: ja 2019. gada budžetu savlaicīgi neapstiprinās, solītās algas tāpat būs

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Ja 2019.gada budžets Latvijā netiks savlaicīgi apstiprināts, ar īpašu likumu ir iespējams nākamā gada sākumam paredzēt nepieciešamo finansējumu, piemēram, skolotāju algām un pašvaldībām, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Jautāts, cik ilgi ir iespējams strādāt bez apstiprināta valsts budžeta, Kučinskis norādīja, ka šāds gadījums Latvijā savulaik jau ir bijis, kad gada sākumā valsts dzīvoja ar vienu divpadsmito daļu no iepriekšējā gada budžeta.

Tajā pašā laikā Kučinskis atzīmēja, ka ir iespējams ar īpašu likumu novērst problēmas, kādas šādā gadījumā varētu rasties. "Tādu situāciju likumdevējs ir paredzējis," pauda premjers.

Viņš norādīja, ka 2019.gada sākumā, piemēram, budžetā nebūtu paredzēts finansējums skolotāju algām tādā apmērā, kādas tas ir nepieciešams, kā arī pašvaldībām finansējums būtu mazāks. "Šajā gadījumā janvārī problēmas būtu skolotājiem, jo no 1.septembra viņiem ir palielinātas algas. Tā nevar būt, ka janvārī skolotājiem pēkšņi būs mazākas algas - tas, protams, ir jāpārnes. Arī finansējums pašvaldībām, kas būtu mazāks, būtu pārnesams," sacīja premjers.

Vienlaikus Kučinskis atzīmēja, ka esošā valdība strādās līdz tiks iecelta jaunā. "Jebkura valdība strādā līdz to nomaina nākamā valdība, nevis vienkārši sēž un gaida," viņš teica.