Aptauja: izvēlas studēt uzņēmējdarbību, jurisprudenci un vides zinātnes

Kā liecina Rīgas Juridiskās augstskolas pētīums, jauniešu vidū jurisprudence joprojām ierindojas trijniekā, izvēloties savu profesiju nākotnē.

Starp trīs iecienītākajiem studiju virzieniem pirmajā vietā ierindojas uzņēmējdarbība (32%), bet nākamo pozīciju dala jurisprudence (15%) un vides zinātnes (15%). Savukārt trešo vietu topošo studentu izvēlē ar 13% dala informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, bet ceturto vietu ieņem diplomātija un starptautiskās attiecības (12%).

Latvijā

Rīgu pārpludinājuši melnīgsnēji vīrieši ar “Bolt” un “Wolt” kastēm uz muguras. Esot “studenti”, kuri no mācībām brīvajā laikā piestrādā par ēdienu piegādātājiem. Protams, ir tādi ļaudis, kuri notic šīm pasakām. Bet vairāk vajadzētu ticēt pašu acīm: piegādātāji mēdz apgrābstīt ēdienu, gadās pat, ka to izvelk no kastēm un apēd. Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) uzskata: vajadzīga stingrāka šo piegādātāju kontrole. Zemkopības ministrijā jau tiek izstrādāti noteikumi, kas būs jāievēro visiem “boltistiem”, “voltistiem” un visiem citiem ēdienu piegādātājiem.

Svarīgākais