Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Valsts prezidents pateicas pedagogiem un sveic Skolotāju dienā

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Skolotāji ar savu devumu veido uz zināšanām balstītu sabiedrību, kas stiprina valsti, apsveikumā Skolotāju dienā pedagogiem norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kanceleja, Vējonis apsveikumā skolotājiem uzsvēra, ka mūsdienu mainīgajā pasaulē izglītības galvenais uzdevums ir ne tikai sniegt zināšanas, bet arī attīstīt prasmes un veidot personību. Vienlaikus tas ir arī liels izaicinājums skolotājiem - sagatavot bērnus un jauniešus nākotnes nezināmajiem un neparedzamajiem apstākļiem, skaidroja Valsts prezidents.

"Paldies katram no jums par darbu, ko ik dienas veicat skolēnu personiskās izaugsmes veicināšanā, sniedzot arvien jaunas zināšanas un motivējot sasniegt arvien jaunus mērķus! Es novēlu zinātkāri saglabāt un izkopt arī pašiem skolotājiem. Jūsu personības lielums būs tas, kas atspoguļosies jūsu audzēkņos. Jūsu aizrautība būs paraugs, kas liks iemīlēt zināšanas un jauniešiem sekot tām visas dzīves laikā - kļūstot par vēl spējīgāku, atbildīgāku un patriotiskāku Latvijas paaudzi," teica Vējonis.

"Mūsu valsts simtgades gadā - lai gandarījums par paveikto, lai spēks un pacietība izvirzīt un sasniegt jaunus mērķus! Lai jūsu sniegtās zināšanas un prasmes sniedz ieguldījumu mūsu brīvās, demokrātiskās valsts attīstībā un ir ceļamaize jauniešiem viņu ceļā uz iedvesmojošiem sasniegumiem!" pedagogus sveica Valsts prezidents.