Sestdiena, 30.marts

redeem Igmārs, Ilgmārs, Nanija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvijā atzīmē skolotāju dienu! Ministrs novēl novēl enerģiju un pozitīvas emocijas

© Raitis Plauks, F64 Photo Agency

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) Skolotāju dienā pedagogiem novēl enerģiju un pozitīvas emocijas.

Kā uzsvēra ministrs, viņš izsaka pateicību ikvienam, kas ar savām zināšanām, pieredzi un aizrautību dalās ar saviem skolēniem, veidojot katra un mūsu valsts nākotni.

"Skolotājs, dodot no sevis labāko, iedvesmo bērnus mācīties un palīdz viņiem piepildīt savus sapņus. Manās acīs skolotājs ir cilvēks, kas veido pamatu Latvijas nākotnei. Tās nav tikai zināšanas un prasmes, bet arī vērtības un attieksme, kas vajadzīgas katram drošas un pārtikušas Latvijas veidošanai," uzsvēra politiķis.

Šadurskis pateicas skolotājiem par darbu un pašaizliedzību, novēlot enerģiju, mīlestību un pozitīvas emocijas veikt nerimstošo skolotāja darbu, pamodinot savos skolēnos aizrautību radošai izpausmei un kārei pēc zināšanām.

"Mīļie skolotāji! No sirds sveicu jūs Skolotāju dienā! Lai prieks un gandarījums, svētkus sagaidot, lai piepildījums darbā un skolēnu mīlestība visa mācību gada garumā! Paldies visiem Latvijas skolotājiem par pašaizliedzīgo ikdienas darbu un izturību! Paldies par atbildības izjūtu un misijas apziņu, paldies, ka mācāt saviem audzēkņiem mīlēt savu dzimto novadu, savu tautu, zemi un valsti! Zināšanas, ko jūs sniedzat audzēkņiem, un viņu vērtību sistēma noteiks, cik stipra, gudra un cilvēcīga turpmāk būs Latvija. Konfūcijs ir teicis: “Ja tu domā par gadu ilgu termiņu - iesēj sēklu. Ja domā par 10 gadiem - stādi kokus. Bet, ja domā par 100 gadiem - māci cilvēkus.” Latvijas valsts šogad sagaida savu simtgadi un, raugoties nākamo 100 gadu virzienā, mēs ticam un paļaujamies uz skolotājiem. Veiksmi jūsu cēlajā un nozīmīgajā darbā!" savā apsveikumā skolotājiem saka Ināra Mūrniece, 12.Saeimas priekšsēdētāja.