Vairākumam iedzīvotāju 1.septembris asociējas ar mācību gada sākumu

© F64

Lai arī šogad 1.septembris iekrīt sestdienā un daudzi skolēni pirmo skolas dienu piedzīvos tikai pirmdien, vairākumam Latvijas iedzīvotāju 1.septembris asociējas tieši ar mācību gada sākumu, liecina Kantar TNS veiktā aptauja.

Jo jaunāks ir aptaujātais, jo lielāka iespējamība, ka viņam 1.septembris saistīsies ar tieši Zinību dienu.

Teju trīs no četriem jeb 71% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem atzīmē, ka 1.septembris viņiem asociējas ar mācību gada sākumu. Piektajai daļai iedzīvotāju jeb 20% aptaujāto 1.septembris saistās ar līdzīgu norisi - Zinību dienu. Ar tādām skolas lietām kā ziediem, lentām, zīmuļiem septembra pirmā diena asociējas desmitajai daļai iedzīvotāju (10%), un vēl nedaudz mazāk nekā desmitā daļa iedzīvotāju (8%) 1.septembri saista ar svētku noskaņojumu.

Ar gadalaiku maiņu - vasaras beigām un rudens sākumu - pirmo septembra dienu asociē 28% Latvijas iedzīvotāju.

Jo jaunāks ir aptaujātais, jo lielāka iespējamība, ka viņam 1.septembris saistīsies ar tieši Zinību dienu. Tā 26% jauniešu vecumā no 18 līdz 29 gadiem pirmā septembra diena asociējas ar Zinību dienu, kamēr pieaugušo cilvēku vecumā no 50 līdz 60 gadiem vidū šāda saistība ir sastopama gandrīz divreiz retāk - vien 15% gadījumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.