Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Vai pirmklasnieka viedierīcei vajadzīga parole?

© PA Wire/PA Images/Scanpix

Skolas gaitu sākums bieži ir brīdis, kad bērns kļūst par sava pirmā mobilā telefona īpašnieku. Ir svarīgi bērnam jau pašā sākumā iemācīt viedierīci lietot atbildīgi, it sevišķi rūpējoties par vienu no galvenajiem aspektiem – savu drošību. Parole ir visvienkāršākais veids, kā pasargāt privāto telpu no svešām acīm. Tādēļ izveidot un lietot paroli vajadzētu no pirmās dienas, kad bērns sāk lietot tālruni.

Viedierīču un interneta vietņu paroles ir kā mājas ārdurvju atslēga, atgādina Amigo iniciatīva Laimīgām ģimenēm. Tāpat kā pieaugušie paroles diendienā izmanto elektroniskā pasta, internetbankas, sociālo tīklu un citu profilu aizsardzībai, arī bērnam būtu jāiemācās, ka savs telefons jāaizsargā no svešām acīm - sevišķi sākumā, kamēr pastāv lielāki ierīces nozaudēšanas vai neapdomīgas lietošanas riski.

Amigo iniciatīvas Laimīgām ģimenēm vadītāja Kristīne Hermane uzsver: “Telefons un pieeja internetam ir noderīgs palīglīdzeklis jaunu zināšanu apguvei un neaizstājams palīgs savstarpējā saziņā. Brīdī, kad pirmklasnieks sāk lietot pats savu tālruni, paveras jauna, aizraujoša pasaule, taču jāatceras, ka ne viss virtuālajā vidē ir draudzīgs mazā cilvēka drošībai. Lai mācītu bērniem un atgādinātu vecākiem, kā droši lietot telefonu un internetu, esam radījuši izglītojošu materiālu “Mobilais gudrinieks” un arī aizraujošu spēli, kas palīdzēs izveidot visdrošāko paroli!”

Turpinājumu lasi nākamajā lapā