Šogad Latvijas Kultūras akadēmiju absolvēs 131 students

Šogad Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) absolvēs 131 students - 97 bakalaura un 34 maģistrantūras studenti, aģentūru LETA informēja LKA Ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Evija Zubina.

Izlaidums notiks 19.jūnijā plkst.14 un plkst.17. Kā ik gadu, svinīgā ceremonija norisināsies LKA pagalmā, Ludzas ielā 24.

Šajā gadā savas studijas beidz 18 kultūras socioloģijas studenti, kuru vidū ir arī TV raidījuma "Ziemeļu puse" vadītāja un "Zelta zivtiņas" reklāmas seja Marta Selecka, desmit audiovizuālās mākslas studenti, astoņi tradicionālās kultūras un latviešu folkloras, 20 kultūras teorijas un vadībzinības studenti. Absolventu vidū šogad ir arī astoņi vācu un 24 franču valodas un kultūras speciālisti.

Maģistrantūras absolventu skaitliskie līderi šogad ir kultūras menedžmenta speciālisti - 16. Jau studiju laikā kultūras menedžeri ir pierādījuši savu profesionalitāti, īstenojot ne tikai Latvijas Kultūras akadēmijas, bet arī citus kultūras projektus.

Diplomus par maģistra grāda iegūšanu šogad saņems arī pieci muzeoloģijas un astoņi kultūras teorijas studenti. Savas profesionālās gaitas turpinās četri jaunie režisori - Valters Sīlis, Ineses Mičule, Juris Jonelis un Mārcis Lācis.

Uzņemšana 2010./2011.studiju gadam LKA sāksies jūlija beigās. Šogad pirmo reizi tiks piedāvātas bakalaura apakšprogramma "Starptautiskie kultūras sakari Latvija - Vācija" bez valodas priekšzināšanām un Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas apakšprogramma, kurā uzsvars tiks likts uz integrētu teātra un kino teorijas un vēstures apguvi. Latvijā šāda izglītības programma līdz šim nav realizēta, lai arī praksē teātris un kino ir ļoti cieši saistīti. Pēc vairāku gadu pārtraukuma tiks uzņemti dramatiskā teātra aktieri Rīgas Krievu teātrim.

Maģistrantūras programmā šī gada jaunums ir apakšprogramma "Mediju un kultūras menedžments", kas tiek realizēta sadarbībā ar Hamburgas mūzikas un teātra augstskolu, tādēļ studiju valoda ir vācu. Sākot ar nākamo studiju gadu, šī apakšprogramma tiek piedāvāta ar specializāciju izdevējdarbībā.

LKA ir iespēja studēt par valsts budžeta līdzekļiem, kā arī maģistrantūras un doktorantūras studentiem ir iespēja konkursa kārtībā pretendēt uz Eiropas Sociālā fonda stipendijām.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais