LU sadarbosies ar Baltijas aizsardzības koledžu

Ceturtdien, 17.jūnijā, plkst.15.30 Latvijas Universitātes (LU) Senāta sēžu zālē tiks parakstīts sadarbības līgums starp LU un Baltijas aizsardzības koledžu (BAK), informēja LU Preses centrā.

No LU puses līgumu parakstīs rektors profesors Mārcis Auziņš, bet no BAK puses - komandants brigādes ģenerālis Gundars Ābols.

Līgums paredz sadarbību vairākās jomās - mācībspēku apmaiņa, abu izglītības iestāžu savstarpēja kredītpunktu atzīšana, kas BAK virsniekiem pavērs iespēju turpināt studijas un pilnveidot savu izglītību LU, bet LU studentiem - BAK, kopīga dalība pētniecības un zinātnes projektos, kā arī kopīga konferenču un semināru organizēšana.

BAK ir multilaterālas sadarbības koledža, kurā izglītību var iegūt gan virsnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām NATO un ES valstīm, gan to valstu militārās un civilpersonas, kurās notiek aizsardzības struktūru reformas un kuras ir izteikušas vēlmi iestāties NATO - Kaukāza valstis, Ukraina, Moldova, Balkānu valstis. BAK pirmais Vecāko štāba virsnieku kurss mācības sāka 1999.gadā.

Svarīgākais