Nākotnē augstskolas varētu apvienoties

Samazinoties studentu skaitam, tuvākajos gados augstskolām būs jādomā, kā piesaistīt studentus un kā uzlabot savu situāciju. Rīgas Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis prognozē, ka var parādīties augstskolu tuvāka draudzība, pat līdz apvienošanai.

"Laiks rādīs, bet situācija prasīs augstskolām meklēt risinājumus," intervijā Latvijas Radio sacīja Gardovskis.

Viņš prognozē, ka pēc dažiem gadiem, kad studentu skaits vairs nebūs tik liels, augstskolām tas būs ļoti liels pārbaudījums.

"Ja potenciālo studentu skaits būs divreiz mazāks un mēs visi centīsimies piesaistīt studējošos. Augstskolām iestāsies grūtāki laiki. Tas būs lielais pārbaudījums. Augstskolām ir jādomā, ka savu finansiālo situāciju uzlabot, piemēram, piedāvājot kvalitatīvas programmas," sprieda rektors.

Viņš arī pieļauj, ka studentu skaits varētu samazināties ne tikai demogrāfiskās situācijas dēļ, bet arī krīzes ietekmē, jo studēt nav lēti.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais