Rīgas dome šogad labos piebraucamos ceļus pie 157 izglītības iestādēm

Rīgas dome šogad labos piebraucamos ceļus pie 157 izglītības iestādēm, šim nolūkam izlietojot vienu miljonu latu.

Izglītības iestāžu sarakstu un šim mērķim paredzēto līdzekļu apjomu rīt, 8.jūnijā, plāno apstiprināt Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti.

Rīgas pilsētas izpilddirektors, izpilddirekcijas un domes Īpašuma departaments jau ir saskaņojuši piebraucamo ceļu remonta un uzturēšanas darbu apjomu sarakstus.

Pārdaugavas administratīvajās teritorijās piebraucamie ceļi tiks laboti pie 71 izglītības iestādes, Austrumu izpilddirekcijas pārraudzītajās teritorijās - pie 39 izglītības iestādēm, bet Ziemeļu izpilddirekcijas teritorijās - pie 47 izglītības iestādēm, paredz pašvaldības programma "Piebraucamo ceļu remonts un uzturēšana pie Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm".

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome šā gada budžeta grozījumos piešķīra vienu miljonu latu piebraukšanas uzlabošanai pie skolām un bērnudārziem.

Kā norādīja Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, minēto miljonu latu plānots izlietot bedrīšu "lāpīšanai" piebraucamajos ceļos.

Strods informēja, ka bedrīšu remontam var izmantot dažādas tehnoloģijas, bet vidējās kvadrātmetra remonta izmaksas ir deviņi lati, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Latvijā

Kas gaida Latviju nākotnē? Atbilžu meklēšana uz šo jautājumu saucas nākotnēšana. Būsim Baltijas tīģeris, vientuļā Latvija, gurdenā Latvija vai Ziemeļvalsts Latvija? Jau šodien jādefinē Latvijas attīstības virzieni, mājas darbi un jāvirza attīstības stratēģija. 30. septembrī Biznesa augstskolā "Turība" notika pirmā Latvijas nākotnēšanas pēcpusdiena, kurā kopā ar dažādu nozaru uzņēmējiem, ministriem, augstiem ierēdņiem, akadēmiķiem un augstākās izglītības iestāžu rektoriem tika iezīmēti darāmie darbi piecās jomās: uzņēmējdarbībā un eksportā, zinātnē un inovācijās, publiskajā pārvaldē un tiesībās, valsts tēlā un komunikācijā, izglītībā un cilvēkresursos.