Daugavpilī tomēr notiks gājiens pret pāreju uz izglītību tikai latviešu valodā

© F64

Administratīvā rajona tiesa šodien atcēlusi Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora lēmumu, ar kuru bija noteikts ierobežojums šī gada 1.jūnijā Daugavpilī rīkot gājienu pret izglītības reformu.

Izpilddirekcija gājienam noteica ierobežojumu attiecībā uz tā norises datumu, skaidrojot, ka šajā dienā ir plānoti citi pasākumi.

Savā lēmumā tiesa norādījusi, ka ierobežojuma noteikšana nav samērīga situācijā, kad vienā dienā paredzēti vairāki pasākumi, un dome pat nemēģina rast kādu risinājumu, lai tiktu nodrošinātas arī pieteicēja tiesības uz miermīlīgu pulcēšanos un uzskatu paušanu.

Detalizētāka tiesas sprieduma motivācija būs pieejama 20.jūnijā, kad tiks noformēts pilns spriedums. Spriedumu varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no pilna sprieduma sastādīšanas dienas, iesniedzot kasācijas sūdzību Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā. Spriedums izpildāms nekavējoties.

Tiesu kalendārā pieejamā informācija liecina, ka pieteikumu gājiena rīkošanai iesniedzis Aleksandrs Ļivčaks, kurš ir partijas "Latvijas Krievu savienība" valdes loceklis.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais