Uz ASV vēstniecības stipendiju konkursu doktorantiem pieteikušies trīs pretendenti

Uz ASV vēstniecības Rīgā izsludināto konkursu Fulbraita zinātnes un tehnoloģiju programmas stipendijām doktorantūras studentiem 2011./2012.mācību gadam pieteikušies trīs pretendenti.

Pieteikumi saņemti no bioloģijas, ķīmijas un datorzinību studentiem. Lēmums par stipendiju piešķiršanu tiks pieņemts jūnija vidū, aģentūra LETA uzzināja vēstniecības Preses un kultūras nodaļā.

Konkursu vēstniecība izsludināja sadarbībā ar ASV Valsts departamenta Izglītības un kultūras lietu biroju un Starptautiskās izglītības institūtu.

Fulbraita zinātnes un tehnoloģiju programmas stipendija tiek piešķirta doktorantūras studijām zinātnē, tehnoloģijās vai inženierzinātnēs vadošajās ASV universitātēs šajās nozarēs.

Studenti, kas saņems šīs stipendijas, tiks uzņemti doktorantūras programmās ASV universitātēs 2011./1012.akadēmiskajā gadā. Programmā iespējams saņemt stipendiju līdz pat trīs gadu studiju periodam.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais