Notiks Atvērto durvju diena MBA programmā "Inovācijas un uzņēmējdarbība"

Šodien, 2. jūnijā plkst. 18, Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1, 317a auditorijā Atvērto durvju dienu rīko Latvijas- Norvēģijas MBA programma Inovācijas un uzņēmējdarbība.

Pasākuma laikā interesenti tiks iepazīstināti ar studiju programmu, notiks diskusijas ar procesu vadības ekspertiem, MBA programmas absolventiem Māri Milleru (konsultāciju firmas „MM Studija” dibinātāju un īpašnieku) un Andri Balodi (SIA "Projektu fabrika" partneri un konsultantu) un diskusijas par inovatīvu uzņēmējdarbību ar MBA programmas absolventi Inesi Suiju – Markovu, SIA „Meža īpašnieku konsultatīvais centrs” attīstības direktori un nodibinājuma „Vides risinājumu institūts” izpilddirektori. Varēs iepazīsties arī ar programmas studentu radītajiem inovatīvu izstrādājumu prototipiem (sviesta nažu sildītāju, „zeķotāju”, suņa ķepu tīrītāju u.c.).

“Latvijai, kā mazai atvērtas ekonomikas valstij, ir īpaši svarīgi spēt radīt un realizēt konkurētspējīgas preces un pakalpojumus starptautiskā līmenī. Tāpēc, ņemot vērā lielās pārmaiņas biznesa vidē, šobrīd ļoti pieprasītas un aktuālas ir zināšanas un prasmes par to, kā veiksmīgi radīt inovatīvus produktus, kā attīstīt uzņēmumus. Mūsu studiju programma māca studentiem ne tikai menedžmenta teoriju un praksi, bet arī jaunu domāšanas veidu, spēju saredzēt un radīt jaunus risinājumus, tādējādi kaldinot gan pašu, gan uzņēmumu veiksmi,“ saka programmas direktors Modris Ozoliņš. “Mēs varam lepoties ar vairāk nekā 160 absolventiem, kuru profesionalitāte un zināšanas ir augsti novērtētas gan Latvijā, gan ārvalstīs. Mūsu absolventi strādā tādos uzņēmumos kā Ernst&Young, A/S Latfood, Lattelecom, LMT, Tele2, vadošajās Latvijas komercbankās, LR Konkurences padomē, kā arī ir izveidojuši savus uzņēmumus. Piemēram, mūsu absolvents Roberts Brīvlauks virza tirgū studiju laikā “dzimušus” produktus – kokosriekstu atvērēju un “trako rotoru”. Latvijā radītais „trakais rotors” pēc savām īpašībām ir krietni labāks par pasaulē populāro zorbinga izklaides bumbu,” uzsver M. Ozoliņš.

Lai sekmētu jaunu biznesa ideju veidošanu un veiksmīgu īstenošanu praksē, kā arī Latvijas un Norvēģijas uzņēmumu sadarbību, MBA programma „Inovācijas un uzņēmējdarbība“ sadarbībā ar Rotari klubiem Latvijā un Norvēģijā, no 2010. gada oktobra nodrošinās mentoru pakalpojumus inovatīvākajām studentu un absolventu biznesa idejām.

Studiju process „Inovāciju un uzņēmējdarbības“ MBA programmā ir piemērots strādājošu cilvēku darba grafikam un organizēts pēc moduļu principa. Mācībspēku vidū ir gan starptautiski atzīti eksperti, gan Latvijas menedžmenta teorētiķi un profesionāļi. Pateicoties dažādajām studējošo profesionālajām pieredzēm, studentu grupu darbs studiju projektu veidošanā veicina sadarbību, pieredzes apmaiņu un iedrošina jaunu biznesa ideju īstenošanai.

RTU „Inovāciju un uzņēmējdarbības“ MBA programma ir akreditēta, tāpēc studējošajiem ir nodrošināta iespēja saņemt studiju kredītus; studiju ilgums ir 2 gadi (4 semestri), studijas īsteno Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar Buskerudas universitātes koledžu Norvēģijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.