Vecāku padome: Carnikavas skolā valda anarhija!

"Skolā valda anarhija! Ja skolēns atļaujas pie skolas durvīm pīpēt, tas par kaut ko liecina," sašutis stāsta Carnikavas pamatskolas vecāku padomes priekšsēdētājs Aivars Timofejevs. Pēc direktores Intas Lemešonokas aiziešanas par mācībiestādes vadītāju bija jākļūst viņas vietniecei Sandrai Garklāvai, taču arī viņa uzrakstījusi atlūgumu.

"No Izglītības, kultūras un sociālo jautājumu komitejas vadītāja Māra Sikas, kā arī Carnikavas novada domes vadības ir atklāti pausts uzstādījums par pedagogu aizstāšanu ar citiem. Uzskatu, ka visi mūsu skolas pedagogi godprātīgi veic savu darbu, un nevēlos, lai pedagogu nomaiņa tiktu izdarīta ar manām rokām," atklātā vēstulē par aiziešanas motīviem raksta S. Garklāva.

Šobrīd direktora pienākumus otro nedēļu veic domes izglītības metodiķe Ināra Briede. Kā skolas vadītājai viņai trūkst autoritātes, un skolas kapteinis I. Briede ir tikai uz papīra. "Viņas nozīme ir tik vien kā tiesības parakstīt dokumentus, lai saņemtu centralizētos eksāmenus," saka A. Timofejevs. Vecāku domes priekšsēdētājs uzsver, ka Carnikavas pašvaldība var nesasniegt cerēto – nomainot skolas vadību, palielināt izglītojamo skaitu. Piemēram, kāda māmiņa, kura vēl martā savu atvasi vēlējās skolot Carnikavā, šobrīd nosliekusies par labu Ādažu vidusskolai. "Stundas vada deju skolotājs un psihologs, ceturtās klases audzinātāja ir kļuvusi arī par otrās klases audzinātāju. Ir tikai viens jautājums – kurš par to uzņemsies atbildību?" jautā A. Timofejevs.

Carnikavas pašvaldības vadītājas Daigas Jurēvicas viedoklis ir krasi citāds. "Pedagogi beidzot var uzelpot, jo skolā iestājies miers. Ir daudz labāk nekā bija! Bērniem patīk arī jaunā direktore, viņi pat bija uzzīmējuši zīmējumu, ka vēlas viņu par savu audzinātāju," saka D. Jurēvica. Viņa uzsver, ka S. Garklāvu atlaidusi I. Lemešonoka, turklāt pēdējā darba dienā. "Mēs gatavojām dokumentus jaunā direktora amatam, un parasti jau par aiziešanu paziņo mēnesi iepriekš. Pie manis Sandra Garklāva pārrunāt situāciju nav nākusi," saka domes priekšsēdētāja.

Par bijušās direktores I. Lemešonokas aiziešanu tiesībsargs uzsācis izmeklēšanu. "Tiesībsargam esmu nogādājusi daudz informācijas, tostarp interesantus ierakstus, kas palīdzēs tiesvedībā," apņēmīgi saka bijusī skolas direktore.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais