Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate „Perons”

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) 1. jūnijā rīko modes mākslas katedras Modes skati Latvijas Dzelzceļa muzejā, Uzvaras bulvārī 2/4.

Jau otro gadu LMA Modes mākslas katedras studenti paši ir uzņēmušies organizēt 2010./2011. mācību gada noslēdzošo skati, kurā piedalās visu 6 kursu studenti, izmantojot iespēju parādīt savas kolekcijas plašākai auditorijai.

Balstoties uz LMA modes skates lielo apmeklētību iepriekšējos gados, apmeklētājiem šogad būs iespēja skati apmeklēt 2 reizes - ģenerālmēģinājumā plkst. 14:00 un vakara pasākumā plkst. 18:00. Uz ģenerālmēģinājumu varēs iegādāties biļetes „Biļešu serviss" kasēs, kā arī ierasties ar ielūgumiem. Šogad arī būs iespēja apskatīt modes mākslinieku veidotos tērpus pēc skates t/c „Domina" speciāli atvēlētā vietā „ Show room", kas norisināsies no 3. līdz 11. jūnijam.

Speciāli veidotā scenogrāfija modes skatei veiksmīgi atspoguļos pasākuma izvēlēto tematisko risinājumu „Perons", kas atainos mākslas daudzveidīgo platformu un ikdienišķo dzīves skatījumu, kopīgi veidojot pasākuma konceptu Telpa - Telpā.

Projekta uzdevums ir sniegt iespēju jaunajiem modes māksliniekiem piedalīties modes skatē un veidot savu atpazīstamību. Kā arī popularizēt Latvijā radītu dizainu, iepazīstinot modes nozares speciālistus un interesentus ar jaunajiem māksliniekiem un viņu radītajām kolekcijām - kā konkurētspējīgu un valkājamu apģērbu.

LMA rektors Aleksejs Naumovs ir pasākuma patrons un atbalsta modes nodaļas studentu iniciatīvu skates rīkošanā.

Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate ir ikgadējs pasākums Latvijas modes kalendārā, kas atspoguļo ne tikai pasniedzēju un studentu kopdarbu, bet arī jauno mākslinieku talantu daudzšķautņainību un radošo izpausmju nebeidzamo strāvojumu.