LIZDA lems par streika rīkošanu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien rīko padomes sēdi, kurā tiks uzklausīts dalīborganizāciju viedoklis, pēc kura varētu lemt par streika rīkošanu.

"Domāju, ka līdz tam brīdim situācija un pedagogu noskaņojums būs kļuvis daudzmaz skaidrs," iepriekš sacīja Krastiņš, kurš gan nesola, ka sēdes laikā noteikti tiks lemts par streika rīkošanu.

Telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš pauda viedokli, ka 1.septembra pedagogu pikets pie Ministru kabineta ēkas ir tikai sākums un pēc vairāku arodbiedrības dalīborganizāciju lūguma tuvākajā nākotnē tiks rīkots visas Latvijas pedagogu streiks.

"Domāju, ka šādas akcijas lielu ļaunumu nenodara, jo cilvēkiem ir tiesības aizstāvēt savas intereses, un tās mēs izmantosim. Pēdējā laikā no vairākām arodbiedrības dalīborganizācijām pienāk lūgumi rīkot visas Latvijas streiku, un mēs, tos izskatot, nonācām pie secinājuma, ka tuvākajā nākotnē tiks organizēts pedagogu streiks," stāstīja Krastiņš.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais