Vidzemes Augstskolas inženierzinātņu studiju kompleksa izveidei piešķir 1,8 miljonus latu

Šodien Vidzemes Augstskolas inženierzinātņu studiju kompleksa izveidei piešķirti 1,8 miljoni latu. Projektu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), un tā kopējās izmaksas ir 1 835 765 lati. Projekts tiks īstenots no 2011.gada līdz 2013.gadam.

Vienošanās slēgta starp Valsts izglītības attīstības aģentūru un Vidzemes Augstskolu. Vienošanos parakstīja Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās un Vidzemes Aaugstskolas rektore Vija Daukšte. Uz līguma parakstīšanu ieradās arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Projekts paredz izveidot vienotu, modernu un personām ar funkcionāliem traucējumiem piemērotu inženierzinātņu studiju kompleksu Vidzemes Augstskolā. Kompleksā, ko paredzēts izveidot blakus esošai Vidzemes Augstskolas ēkai Valmierā, Tērbatas ielā 10, paredzēts izvietot modernas mācību telpas un ar jaunākām tehnoloģijām aprīkotas laboratorijas ar inženierzinātnēm un informācijas tehnoloģijām saistītos studiju virzienos.

Kā pasākumā norādīja Koķe, šis notikums apliecina Latvijas jauniešiem, topošajiem vidusskolu absolventiem un sabiedrībai kopumā, ka augstākajā izglītībā valstī tiek ieguldīti nozīmīgi finanšu līdzekļi un ka tiek nodrošināta augstākās izglītības attīstība.

"Mani gandarī, ka tieši reģionālās augstskolas ir pirmās, kas paraksta vienošanos par Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma saņemšanu vienā no finansiāli lielākajām ERAF aktivitātēm. Tas nozīmē, ka mūsdienīgas augstākās izglītības pieejamība Latvijā tiks nodrošināta arī nākotnē," uzsvēra Koķe.

Svarīgākais