Cīnīsies pret Rīgas domes lēmumu slēgt Neo skolu

Rīgas komercģimnāzijas atbalsta fonds cīnīsies pret Rīgas domes lēmumu slēgt skolu, kurā mācījies Ilmārs Poikāns jeb Neo, kuru šonedēļ aizturēja Valsts policija aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas datu noplūdes lietā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas komercģimnāzijas atbalsta fonda pārstāve Ance Adiene, skolas audzēkņi, viņu vecāki un skolas pedagogi sagatavojuši atklātu vēstuli Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam, partijas LPP/LC priekšsēdētājam Aināram Šleseram (LPP/LC), kurā norāda uz šāda lēmuma absurdumu.

"Tiek runāts par nepieciešamību atbalstīt uzņēmējdarbību, solīts atbalsts tai, bet reāli notiek mēģinājums slēgt vienīgo skolu Latvijā, kur jau 20 gadus jaunieši apgūst uz uzņēmējdarbību vērstas mācību programmas. Ar uzņēmējdarbību skolas audzēkņi iepazīstas ne tikai mācību stundās. Šajā mācību gadā skolā nodibinātas 18 skolēnu mācību firmas, kurās ne tikai raksta, bet arī īsteno biznesa plānus, ražo reālu pārdošanai domātu produkciju. Skolas audzēkņi sasnieguši atzīstamus rezultātus arī mācību olimpiādēs un citās jomās," stāsta fonda pārstāve.

Ne Šlesers, ne kāda no viņam pakļautajām amatpersonām šajā laikā nav snieguši nekādus argumentus, kas pamatotu skolas slēgšanu, uzklausīt skolas pārstāvjus viņš atteicies. Tāpēc skolas audzēkņiem, viņu vecākiem un skolotājiem neatliek nekas cits, kā jautāt Šleseram publiski- kāpēc viņa priekšvēlēšanu solījumi tik ļoti atšķiras no viņa darbiem.

Preses konferencē, kas notiks rīt, 14.maijā, plkst.14 viesnīcā "Radi un draugi" Rīgā, Mārstaļu ielā 1/3 piedalīsies skolēnu, viņu vecāku un pedagogu kolektīva pārstāvji.

Kā ziņots, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šī gada 30.martā atbalstīja grozījumus lēmumā "Par Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveidošanas pasākumiem", kuros paredzēts, ka likvidējamās Rīgas komercģimnāzijas izglītības programmu īstenošana būs jānodod Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijai un 3.ģimnāzijai. Iepriekš bija plānots skolu pievienot Natālijas Draudziņas ģimnāzijai.

LETA jau ziņoja, ka šodien partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakciju apmeklēja Rīgas komercģimnāzijas direktore Tatjana Strautmane un šīs pašas ģimnāzijas pasniedzēja Ilze Beļinska. Pasniedzējas ar PCTVL deputātiem Jakovu Plineru un Juri Sokolovski pārrunāja Poikāna aizturēšanu un aicināja deputātus gadījumā, ja viņam piemēro ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli, lai tas tiktu nomainīts. Neo nav bīstams sabiedrībai, un mājās viņu gaida sieva un divi mazgadīgi bērni, uzsvēra skolas pārstāves.

Tāpat pasniedzējas vēlas, lai deputāti cieši sekotu lietas norisei un vajadzības gadījumā pieprasītu lietā iesaistītajām valsts amatpersonām nepieciešamos paskaidrojumus.