Par RSU rektoru ievēl Aigaru Pētersonu

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Šodien, 9.novembrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Satversmes sapulces laikā notika rektora vēlēšanas. Tajā par RSU jauno rektoru ievēlēja profesoru Aigaru Pētersonu.

Satversmes sapulces laikā tika izdalīti 118 vēlēšanu biļeteni, no kuriem, atverot balsošanas urnas, par derīgiem tika atzīts 118. Par profesoru Aigaru Pētersonu nobalsoja 85 Satversmes sapulces dalībnieki, savukārt par profesoru Jāni Vētru - 33 Satversmes sapulces pārstāvji.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

RSU rektoru uz pieciem gadiem ievēlē universitātes Satversmes sapulce, kura sastāv no 130 augstskolas pārstāvjiem, to skaitā 26 studentiem. Par rektoru ievēlē to kandidātu, par kuru klātesošie ir atdevuši vairāk nekā pusi balsu. Saskaņā ar Augstskolu likuma 17.pantu, augstskolas ievēlēto rektoru vēl apstiprina Ministru kabinets. Rektors amata pienākumus sāk pildīt pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. RSU deviņās fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. RSU šobrīd studē 8346 studenti, to skaitā, 2120 ārvalstu studenti no 52 valstīm.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.