"Samsung Electronics" konkursa labāko desmitniekā students no Latvijas

"Samsung Electronics" ir paziņojis desmit uzvarētāju vārdus "Pasaules radošajā fotokonkursā" ("World Creative Imaging Competition") www.cr8yourworld.com, kas organizēts sadarbībā ar pasaules vadošajām mākslas skolām, lai atrastu radošos talantus ar aizraujošām idejām no visas pasaules.

Viens no uzvarētājiem ar 10.vietu ir latvietis Gatis Pakalns, kurš studē Centrālajā St.Martin Mākslas un dizaina koledžā Lielbritānijā, ziņo portāls "StudentNet".

"Pasaules radošajā fotokonkursā" no dažām pasaulē visslavenākajām un ietekmīgākajām mācību iestādēm tika izvēlēti studenti, kuriem tika uzdots uzdevums izpaust savas radošās idejas, izmantojot jauno "Samsung NX10" fotokameru. Lai noteiktu desmit labākos darbus, tika organizēta tiešsaistes balsošana, kas deva iespēju sabiedrībai izvēlēties savu favorītu. Pats Gatis Pakalns komentē: "Dažādos veidos mākslas pasaule kopā ar arvien pieejamākām tehnoloģijām ir kļuvusi daudz demokrātiskāka."

"Samsung Electronics", izmantojot "Pasaules radošo fotokonkursu", vēlas atrast nākotnes talantus mākslā un paplašināt studentu radošās darbības iespējas. "Samsung NX10" kamerā iekļautās modernās tehnoloģijas un plašais funkciju klāsts ļāva studentiem pilnībā koncentrēties uz savu radošo ideju realizāciju, neuztraucoties par uzņemto fotogrāfiju kvalitāti. "Pasaules radošajam fotokonkursam" pieteikto attēlu vidū bija atrodamas pat aerofotogrāfijas, kuru uzņemšanai "Samsung NX10" kamera tika pacelta gaisā, izmantojot hēlija balonu un tādējādi radot miniatūru objektu efektu, urbanizētas ainavas, kas paspilgtinātas ar interesantām krāsām un formām, kā arī konkursantu iztēles radītas ainavas.

Svarīgākais