Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pēc pirmās kārtas studiju vietas LU ieguvuši 2828 reflektanti

© Publicitātes foto

Šodien izziņoti studētgribētāju uzņemšanas pirmās kārtas rezultāti Latvijas augstskolās.

Pēc pirmās kārtas vietas Latvijas Universitātes (LU) studiju programmās šogad provizoriski ieguvuši 2828 reflektanti - 1661 izturējis konkursu pirmajā prioritātē, bet 1167 zemākā prioritātē.


Skaitlis ir par dažiem desmitiem mazāks nekā pērn, taču, kā norādīja Studentu servisa departamenta direktors Jānis Saulītis, rezultāti kopumā ir labi. “Jāņem vērā faktu, ka šogad joprojām bija vidējās izglītības absolventu skaita kritums, turklāt pietiekoši ievērojams - aptuveni 6%,” atzina J. Saulītis.


“Pieredze arī rāda, ka pēc pirmās kārtas aptuveni 15% studētgribētāju līdz studiju uzsākšanas periodam pazūd, bet kādi 5% iekļūst citās augstskolās, kas nav Vienotajā uzņemšanās sistēmā, attiecīgi atbrīvojot vietas uz otro kārtu,” turpina departamenta direktors.
Pēc konkursa pirmās kārtas rezultātu uzzināšanas reflektantam jāizlemj, vai viņš vēlas turpināt piedalīties konkursā uz pieteikumā norādītajām studiju programmām vai nevēlas pretendēt uz studijām nevienā no studiju programmām. Konkursa pirmajā kārtā studiju vietu reflektants iegūs tādā gadījumā, ja šī studiju vieta konkursa rezultātā tiks apstiprināta viņa pirmajā prioritātē.


Ja konkursa rezultātā neapstiprināsies pirmā prioritāte, tad konkursa 1. kārtā studiju vietu reflektants neiegūst. Tādā gadījumā studiju vietu var iegūt konkursa otrajā kārtā. Pēc pirmās kārtas rezultātiem var iepazīties ar savu provizoriski iegūto studiju vietu.


Jāatgādina, ka šogad LU saņēma vislielāko studētgribētāju pieteikumu skaitu - kopumā 14 055 pieteikumus, savukārt kā pirmo prioritāti kādu no studiju programmām LU izvēlējās 3313 interesents. Populārākā studiju programma reflektantu vidū ir LU "Tiesību zinātne", tai seko LU "Datorzinātnes" un "Ārstniecība" turpat Latvijas Universitātē.