ES ierēdņu atlases konkursā pieteikušies 457 pretendenti no Latvijas

Pirmajā Eiropas Savienības (ES) ierēdņu atlases konkursā no Latvijas pieteikušies 457 pretendenti jeb 0,9% no visiem vairāk nekā 51 000 kandidātu.

Pieteikumus no Latvijas sūtījušas 317 sievietes un 140 vīrieši.

Konkursā vislielākais pieteikumu skaits saņemts no Itālijas un Rumānijas - attiecīgi 8478 un 6359 kandidāti. Savukārt no Baltijas valstīm visaktīvākie pieteikuma sūtītāji bijuši no Lietuvas, no kuras pieteicies 971 kandidāts. Vismazākais pieteikumu skaits starp Baltijas valstīm nācis no Igaunijas - konkursā pieteikušies 279 cilvēki.

Pirmajā ES ierēdņu atlases konkursā pieteicies vairāk nekā 51 000 pretendentu. Pirmās atlases kārtas kandidātu vidējais vecums ir 32,6 gadi, 53,5% kandidātu ir sievietes un 46,5% - vīrieši.

Visvairāk kandidātu jeb 56,4% izvēlējušies Eiropas publiskās administrācijas jomu, 14,2% - jurisprudences jomu, 12,4% - ekonomikas jomu, 11,4% - informācijas un komunikāciju tehnoloģijas jomu un 5,7% - revīzijas jomu.

Pirmajā atlases konkursā, kas notiks visā ES, tostarp Latvijā, un arī ārpus savienības robežām, no 6.aprīļa līdz 21.maijam tiek pārbaudītas vispārējās kandidātu zināšanas.

Šo atlases kārtu izturējušie pretendenti dosies uz Briseli, kur nākamās pārbaudes notiks no septembra līdz novembrim.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.