Līdz šim visvairāk studētgribētāju LU, RTU un LLU

© LU

Līdz 5. jūlija pēcpusdienai  vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā portālā www.latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi no Latvijas augstskolām visvairāk studētgribētāju pieteikumu - 4844.

Otro vietu ieņem Rīgas Tehniskā universitāte un tai seko Latvijas Lauksaimniecības Universitāte. Savu pieteikumu augstskolās apstiprinājuši 2758 reflektanti.

Šī gada TOP3 izvēlētākajās pamatstudiju programmās pagaidām ierindojas ārstniecība, tiesību zinātne, datorzinātne, ko piedāvā LU. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu datorzinātnes un tiesību zinātne saglabā savu pozīciju, bet komunikācijas zinātne šogad ierindojas ceturtajā vietā.

Paralēli pamatstudijām augstskolās turpinās pieteikšanās un reģistrēšanās arī augstākā līmeņa studijām. Līdz šim augstākā līmeņa studijām LU pieteikušies 636 reflektanti, no kuriem 86 pretendējuši ārpus rīkotā konkursa, bet 550 pretendē parastā konkursa kārtā. Augstākā līmeņa studijās līdz šim populārākās studiju programmas ir tiesību zinātne, datorzinātne un vadības zinātne.

Pieteikumi augstākā līmeņa studijām LU fakultātēs:

  1. Juridiskā fakultāte - 121

  2. Ekonomikas un vadības fakultāte - 91

  3. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte - 83

  4. Humanitāro zinātņu fakultāte - 82

  5. Ķīmijas fakultāte - 48

  6. Sociālo zinātņu fakultāte - 37

  7. Datorikas fakultāte - 32

  8. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte - 31

  9. Vēstures un filozofijas fakultāte/ Bioloģijas fakultāte - 28

  10. Fizikas un matemātikas fakultāte - 26

  11. Medicīnas fakultāte - 20

  12. Teoloģijas fakultāte - 9

* Rezultāti par pamatstudijām www.latvija.lv uzņemšanas portālā tiek atjaunoti ik pēc stundas.

Pieteikšanās augstākā līmeņa studijām notiek no 3. līdz 14. jūlijam fakultāšu noteiktajā laikā un norādītajās vietās, bet iestājpārbaudījumi un reģistrācija studijām notiks no 17. jūlija līdz 21. jūlijam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.