IZM cīnās par valdības tiesībām noteikt minimālo skolēnu skaitu klasēs

© Facebook.com/ IZM

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) virzīs grozījumus izglītības jomu regulējošos likumos, lai tajos noteiktu Ministru kabineta (MK) tiesības noteikt kritērijus vispārējās izglītības programmu īstenošanai un līdz ar to varētu noteikt arī minimālo skolēnu skaitu klasēs.

IZM ziņo, ka gaidot Satversmes tiesas (ST) procesa iznākumu, ministrija strādāja pie normatīvā regulējuma pilnveides. Plānots jau tuvākajā laikā sagatavotos grozījumus Vispārējās izglītības likumā un Izglītības likumā virzīt izskatīšanai MK.

Piedāvājot grozīt minētos likumus, IZM vēlas precizēt MK tiesības noteikt kritērijus vispārējās izglītības programmu īstenošanai, tostarp noteikt minimālo skolēnu skaitu.

f64

Kā ziņots, ST par neatbilstošām Satversmei atzina apstrīdētos MK noteikumus, kas nosaka minimālo izglītojamo skaitu novada izglītības iestādes 10.klasē vai vidusskolā kopumā.

Jau ziņots, ka Jaunjelgavas novada dome ST apstrīdēja MK pieņemto kārtību, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs.

Jaunjelgavas novada dome nebija apmierināta ar MK noteikto, ka divos nākamajos mācību gados, uzņemot izglītojamos 10.klasē vispārējās vidējās izglītības programmās klātienes izglītības ieguves formā vai attiecīgi neklātienes izglītības ieguves formā, izglītības iestāde novadā klasi varēs atvērt ar ne mazāk kā desmit izglītojamajiem 10.klasē vai 27 skolēniem vidusskolas posmā. Paredzētais 12 skolēnu minimums vienā klasē vai 32 skolēni vidusskolas posmā tiks sasniegts 2018./2019.mācību gadā.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.