LU Medicīnas fakultāte uzņems jaunus studentus bezmaksas māszinības studijās

Eiropas Sociālā fonda (ESF) veselības aprūpes darbinieku tālākizglītības projektā Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultāte jūlijā sāks dokumentu pieņemšanu viengadīgajā māszinību profesionālajā bakalaura studiju programmā trīs māsu pamatspecialitātēs.

Studijas finansē ESF, un tās ir bez maksas.

Programmas mērķis ir nodrošināt māsas profesionālās pamatizglītības turpinājumu, iegūstot augstāko izglītību un apgūstot kādu no māsas pamatspecialitātēm. Studiju programma ir akreditēta, un pēc veiksmīgas tās pabeigšanas tiks izsniegts LU Medicīnas fakultātes diploms, kas apliecina profesionālā bakalaura grāda veselības aprūpē un māszinību speciālista profesionālās kvalifikācijas iegūšanu.

LU Medicīnas fakultāte piedāvā izvēlēties pamatspecialitātes - "Anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsas pamatspecialitāte", "Bērnu aprūpes māsas pamatspecialitāte" un "Internās aprūpes māsas pamatspecialitāte".

Viengadīgajā studiju programmā tiks uzņemtas personas, kurām ir pirmā līmeņa profesionālā augstākā jeb koledžas izglītība ar kvalifikāciju "māsa" vai "ārsta palīgs" (ar māsas reģistru) vai veselības zinātņu bakalaura vai maģistra grāds māszinībās.

Uzņemšanu plānots sākt jūlijā. Lai uzzinātu par dokumentu pieņemšanas laikiem un vietu, jāseko līdzi informācijai LU portālā "www.gribustudet.lv" vai jāinteresējas pie LU Medicīnas fakultātes izpilddirektores Guntas Mežakungas pa tālruni 67370678 vai e-pastu: "gvc@lanet.lv".

Studentiem jāiesniedz pieteikuma veidlapa, ko aizpilda uz vietas, pases kopija, iepriekšējo izglītību apliecinošo dokumentu un to pielikumu kopijas, ārstniecības personas (māsas) reģistrācijas apliecības kopija, māsas sertifikāta, ja tāds ir, kopija. Iesniedzot dokumentus, jāuzrāda visu minēto dokumentu oriģināli.

Ja kādā no iesniedzamajiem dokumentiem personas uzvārds (vārds) atšķiras no pašreizējā, tad jāuzrāda arī dokuments, kas apliecina uzvārda (vārda) maiņu, piemēram, laulības apliecība.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais