Rīgas Tehniskā universitāte aicina uz Atvērto durvju dienām

No 7. līdz 10. aprīlim Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiks Atvērto durvju diena visai ģimenei.

Tiem topošajiem studentiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri līdzdarbosies RTU piedāvātajās aktivitātēs, būs iespēja iegūt vērtīgas balvas - MP3 atskaņotājus, datoru WEB kameras un USB atmiņas kartes, kā arī uzlaikot RTU reklāmas varoņu "tehniskās galvas".

Lai sniegtu iespēju iepazīties ar RTU studiju piedāvājumu ne tikai jauniešiem, bet arī viņu vecākiem un citiem ģimenes locekļiem, RTU Atvērto durvju dienā pirmoreiz tiks piedāvāta plaša informatīvi izglītojoša programma. Aktīvākie RTU lekciju, filmu un darbnīcu apmeklētāji piedalīsies RTU un universitātes atbalstītāju sarūpēto balvu izlozē.

RTU Atvērto durvju dienas video pieteikums un programma atrodama RTU interneta mājaslapā: www.rtu.lv (http://www.rtu.lv/content/view/3961/1659/lang,lv/).

Topošie studenti Atvērto durvju dienā uzzinās par RTU studiju programmām un uzņemšanas noteikumiem, par studiju kredītiem un stipendijām, par apmaiņas studijām ārzemēs, sporta un kultūras aktivitātēm, sadzīvi RTU fakultātēs un dienesta viesnīcās. Veicot testus, varēs pārbaudīt arī zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā, kā arī saņemt RTU mācībspēku ieteikumus par gatavošanos centralizētajiem eksāmeniem.

Savukārt skolēnu vecākiem tiks piedāvātas lekcijas par skolēnu motivēšanu studijām. Bet reflektantu jaunākie brāļi un māsas tiks aicināti piedalīties tehniskās jaunrades darbnīcās, kur būs iespēja konstruēt improvizētus tiltus, katapultas, lidmodeļus, veidot rotaslietas, locīt origami. Notiks arī RTU fakultāšu zinātnisko izstrāžu demonstrējumi, RTU Sporta kluba un RTU pašdarbības kolektīvu uzstāšanās.

Lai izprastu astoņu RTU fakultāšu specifiku, topošo studentu uzmanībai tiks piedāvāti ne vien fakultāšu informatīvie stendi, bet arī simboli un iespēja tos "uzlaikot". Atbilstoši sauklim "Pasaule pieprasa tehniskos prātus!" katras RTU fakultātes reklāmas varonim šogad ir izveidota simboliska "tehniskā galva" - voltmetrs, ceļamkrāns, kalkulators u.c. - kuras interesenti Atvērto durvju dienā varēs "uzlaikot" un ar kurām varēs nofotografēties.

Svarīgākais