Būvvalde neredz iemeslu noņemt reklāmas stendu pie Mūzikas akadēmijas

© f64

Rīgas pilsētas būvvalde neredz iemeslu likt noņemt reklāmas stendu pie Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas centrālās ieejas, norāda būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

"Tā kā reklāmas izvietošanas atļauja ir administratīvais akts, kas tika izsniegts atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu prasībām, Būvvaldei šobrīd nav pamatojuma atcelt labvēlīgu tiesisku administratīvo aktu," pauda Žūka.

Vienlaikus būvvalde vērš uzmanību, ka Mūzikas akadēmijai un reklāmas stenda īpašniekam sarunu ceļā ir tiesības savstarpēji vienoties par reklāmas stenda iespējamiem risinājumiem, ko būvvalde arī aicina darīt, atzīmēja Žūka.

Pēc būvvaldē paustā, reklāmas stends atrodas uz Rīgas pilsētas pašvaldībai piekritīgā zemesgabala. Tā izvietošana tika saskaņota normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā gan ar VAS "Latvijas valsts ceļi", gan Rīgas domes Satiksmes departamentu un 2016.gada 14.jūnijā tika izsniegta reklāmas izvietošanas atļauja.

Jau ziņots, ka pie Mūzikas akadēmijas centrālās ieejas novietotie puķupodi un reklāmas stends apgrūtina lielu instrumentu pārvietošanu, kā arī piekļūšanu operatīvajam transportam un cilvēkiem ar kustību traucējumiem, aģentūrai LETA teica akadēmijas administratīvi saimnieciskā darba prorektors Armands Lapiņš.

Patlaban jautājumu akadēmija cenšas atrisināt ar tiesībsarga palīdzību, bet aizvien cer, ka tajā ieklausīsies arī Rīgas dome.

Svarīgākais