Premjeram iesniegs paraktus par 1,7 miljonu eiro saglabāšanu izglītības nozarē

© F64

LIZDA iesniegs savāktos paraktus Ministru prezidentam M.Kučinskim par 1.7 milj. euro saglabāšanu izglītības nozarē un disciplinārlietas ierosināšanu IZM, zino arodbiedrība.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) š.g. 13.oktobrī uzsāka parakstu vākšanas akciju par 1,7 milj. euro saglabāšanu izglītības nozarē un par disciplinārlietas ierosināšanu Izglītības un zinātnes ministrijā.

Pēc arodbiedrības uzaicinājuma akcijā piedalās pedagogi un izglītības iestāžu tehniskie darbinieki, lai valsts budžetā apstiprinātie, bet nesadalītie 1,7 milj. euro tiktu piešķirti paredzētajam mērķim - pedagogu darba samaksas paaugstināšanai 2016.gadā, kā arī tiktu ierosināta disciplinārlieta attiecībā uz pieļauto pārkāpumu Izglītības un zinātnes ministrijā, pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu.

Apliecinot izglītības nozarē strādājošo stingro nostāju šajās prasībās, arodbiedrība akcijā savāktās parakstu lapas iesniegs Ministru prezidentam M.Kučinskim 2016.gada 1.novembrī plkst. 10.00, Brīvības bulvārī 36, Rīga.

Papildu informācija:

Svarīgākais