"Turības" telpās apturēto pokera turnīru augstskola par nelikumīgu neuzskata

10.martā Biznesa augstskolā "Turība" Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apturēto pokera turnīru augstskolas pārstāvji par nelikumīgu neuzskata, aicinot inspekcijas pārstāvjus apgūt normatīvo aktu pamatus.

Kā ziņots, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IAUI) augstskolā apturējusi nelegālu pokera turnīru, par Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktās azartspēļu organizēšanas kārtības pārkāpumu uzsākot pārbaudes procesu.

"Turības" studējošo pašpārvaldes priekšsēdētājs Jānis Dāboliņš stāsta, ka pašpārvalde rīkojusi kāršu spēli, kas nav aizliegts nevienā likumā, un pasākumā nav tikušas veiktas nekādas naudas iemaksas vai naudas balvas, tādēļ atbilstoši likumam būtu nekorekti apgalvot, ka tika organizētas azartspēles.

Arī augstskolas Juridiskās fakultātes pasniedzējs, zvērināts advokāts Kristaps Ābelis, notikušo traktē kā prettiesisku un, iespējams, slēptu interešu vadītu rīcību no IAUI puses, skaidrojot, ka, pirmkārt, inspekcija noformējusi tikai pārbaudes aktu, kurā konstatēts, ka personas spēlē kāršu spēles. Otrkārt, likumā noteiktā kārtībā nav konstatēts, ka tā ir bijusi azartspēle.

"Nav pieļaujama valsts institūcijas rīcība, izplatot informāciju par it kā prettiesisku nodarījumu, nekonstatējot un nepierādot šādas nodarījuma esamību," viņš uzsver.

Lai turpmāk IAUI un valsts institūcijas kopumā nepieļautu prettiesiskas rīcības esamību, kas var radīt valstij pienākumu segt šādas rīcības rezultātā radītos materiālos zaudējumus, "Turība" aicinājusi inspekcijas darbiniekus pieteikties augstskolā uz bezmaksas lekciju kursu par normatīvo aktu ievērošanu.

Svarīgākais