Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LU izveidota otra bērnu rotaļu istaba

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē pēc studentu pašpārvaldes iniciatīvas tapusi bērnu rotaļu istaba "Asniņš".

Bērnu rotaļu istabas izveides mērķis ir radīt vietu un apstākļus, kur studentu bērni bez maksas turpat fakultātes telpās varētu pavadīt laiku, kamēr vecāki apmeklē lekcijas. Fakultātē atrasta un izremontēta telpa, un, pateicoties draugiem un labvēļiem, tā atbilstoši iekārtota: tajā uz sienas uzzīmēta skaista meža pasaka, telpa apmēbelēta un mazuļiem sagādātas rotaļlietas.

Bērnistabā strādās divas auklītes, un tajā varēs atstāt trīs līdz septiņus gadus vecus bērnus, kuru vecāki studē vai strādā LU. Kopā ar auklīti mazuļi varēs zīmēt, līmēt, būvēt no klucīšiem, iet rotaļās, spēlēties, augt un attīstīties.

Rotaļu istaba darbosies katru dienu, izņemot svētdienu, no plkst.10 līdz 18, un bērnus tajā varēs atstāt uz laiku līdz četrām stundām.

Šī būs jau otrā bērnu istaba LU. Pirmā, "LUstabiņa" atrodas Ekonomikas un vadības fakultātes telpās Aspazijas bulvārī. Tā durvis Universitātes studentu un darbinieku mazuļiem vēra 2006.gada 13.jūlijā. Arī tā mazuļu vecākiem ir pieejama bez maksas un tapusi studentu – LU Studentu padomes – iniciatīvas rezultātā.

Rotaļu istaba atklāta tiks 15. martā plkst. 12.