Koķe piedalīsies Boloņas deklarācijas desmitgades konferencē

Lai iepazīstinātu ar Latvijas sasniegto Boloņas procesa principu ieviešanā augstākajā izglītībā un lai diskutētu par Eiropas vienotās augstākās izglītības aktualitātēm, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, 11. un 12.martā piedalīsies starptautiskā ministru konferencē „Bologna Ministerial Anniversary Conference”, kas veltīta Eiropas vienotās augstākās izglītības telpas jeb Boloņas procesa deklarācijas parakstīšanas desmitgadei.

Kopumā Latvijai ir augsti rezultāti un sasniegumi Boloņas principu ieviešanā augstākajā izglītībā. Ieviesta kredītpunktu pārneses sistēma, kas ļauj ar Latvijā iegūtajiem kredītpunktiem turpināt studijas citās valstīs un otrādi; ieviesta un sekmīgi darbojas 3 ciklu studiju sistēma (bakalaurs, maģistrs, doktors), kamēr citviet Eiropā pret to tiek protestēts; nodrošināta Latvijā iegūto diplomu starptautiska atzīšana u.c.

Konference notiks 11.martā Budapeštā, kur galvenie apspriežamie jautājumi saistīti ar augstākās izglītības saturu un sadarbību izglītības kvalitātes novērtēšanā, kā arī ar mobilitāti un grādu savstarpējo atzīšanu. Savukārt 12.martā pasākums turpināsies Vīnē, kur paredzēts spriest par augstākās izglītības sociālo dimensiju, kā arī par Boloņas procesa rezultātiem un to ietekmi uz Eiropas vienoto augstākās izglītības telpu.

T.Koķe un vēl 30 Eiropas ministri 1999.gada vasarā parakstīja deklarāciju. Turklāt šobrīd T.Koķe un Igaunijas izglītības un zinātnes ministrs Tõnis Lukas, ir vienīgie amatā esošie ministri, kuri pirms 10 gadiem savu valstu vārdā parakstīja šo dokumentu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.