Studentu apvienība vēlēs jaunu prezidentu

Šodien Latvijas Universitātē (LU) notiks Latvijas Studentu apvienības (LSA) 15.kongress, kura laikā tiks ievēlēts jaunais organizācijas prezidents.

Kā ziņots, uz prezidenta amatu kandidē divi studenti - Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) students Mārtiņš Sīlis un Latvijas Universitātes (LU) students Edgars Bērziņš.

Kongresā notiks arī organizācijas 2010./2011.gada budžeta un vadlīniju apstiprināšana. Paredzēts, ka tradicionāli LSA kongresā piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Prezidenta ievēlēšanas kārtība LSA paredz, ka prezidents tiek vēlēts kongresā, kas sanāk vienu reizi gadā. Pērn martā par LSA prezidenti tika ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes studente Anna Cīrule, kura līdz šim pildīja apvienības viceprezidentes pienākumus.

Līdz tam LSA prezidents bija Igors Grigorjevs, kurš prezidenta amatā tika ievēlēts 2008.gada septembrī.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais