Nedēļas nogalē gaisa temperatūra naktī noslīdēs zem mīnus 20 grādiem

© Viesturs Radovics, nra.lv

Nedēļas nogalē, kad Latvijā vējš iegriezīsies no ziemeļu puses, ieplūdīs ļoti aukstas arktiskās gaisa masas, kas atnesīs ievērojamu gaisa temperatūras pazemināšanos, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Viszemākā gaisa temperatūra gaidāma naktī uz pirmdienu, kad termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs no mīnus 18 līdz mīnus 23 grādiem, bet atsevišķos rajonos var sasniegt no mīnus 25 līdz mīnus 27 grādiem pēc Celsija skalas.

Nedaudz siltāk būs tikai jūras piekrastē, jo rīta stundās vējš jau pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumu puses. Pirmdien dienā dienvidrietumu vējš aptvers visu Latvijas teritoriju, tādēļ temperatūra atkal ievērojami paaugstināsies, sasniedzot mīnus 1 līdz mīnus 6 grādus pēc Celsija skalas.

Otrdien no ziemeļrietumiem pietuvosies jauna zema spiediena ieplaka, tādēļ atkal visā teritorijā gaidāms neliels sniegs, bet no 10.marta Latvija atradīsies ciklona siltajā sektorā, kur valdīs dienvidrietumu, rietumu puses vēji un daudz siltākas un mitrākas gaisa masas. Tās gan nenesīs daudz nokrišņu, taču gaidāma ir migla, veidosies apledojums. Naktīs temperatūras pazemināsies nedaudz zem 0 grādu atzīmes, bet dienas laikā pakāpsies divus līdz trīs grādus, kas nozīmē, ka Latvijā lēnām atgriezīsies atkusnis.

Svarīgākais