IZM līdzekļu taupīšanas nolūkā sola vēl vienu reorganizāciju

Izdevumu ekonomijas nolūkos šogad ieplānota jauna Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) reorganizācija, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics.

Pēdējā vērienīgā ministrijas reorganizācija, kā ziņots, notika 2008.gada nogalē, kā rezultātā likvidēti septiņi departamenti un 18 nodaļas un darbu zaudēja 26 cilvēki.

Šogad darbinieku skaits varētu tikt samazināts, maksimums, par 10%, kas, ņemot vērā pašreizējo darbinieku skaitu, varētu būt vēl aptuveni par 20 cilvēkiem. Gruškevics gan atzīst, darbinieku skaita samazināšanai gan ir savi riski. "Tas ir blakus efekts, jo apvienošanas rezultātā struktūrvienībai ir divreiz vairāk funkciju, taču to īstenošanu koordinē viens vadītājs, un šeit redzam, ka parādās kontroles neiespējamība," viņš norāda.

Kā stāsta IZM valsts sekretārs, taupības pasākumi arī līdz šim ministrijā skāruši galvenokārt darbinieku skaitu un atalgojumu. 2009.gada otrajā pusē visiem darbiniekiem atalgojums samazināts par 30%, bet, stājoties spēkā Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam, no februāra vidus amatalga dažādos apmēros samazināta 80 ministrijas darbiniekiem.

Izdevumi samazināti arī citiem administratīvajiem tēriņiem, piemēram IZM taupa uz saziņas līdzekļu un komandējumu rēķina, kas, pēc Gruškevica domām, dod mazāk iespēju iepazīstināt ar Latvijas pieredzi un iepazīties ar citu valstu iniciatīvām.

Vienlaikus, neraugoties uz nekustamo īpašumu tirgus tendencēm, IZM centusies nepazaudēt savus klientus - IZM nekustamo īpašumu nomniekus, kas ministrijai nodrošina pašu ieņēmumus un līdz ar to arī iespēju segt telpu uzturēšanas izmaksas, kuras atšķirībā no citām ministrijām IZM netiek segtas no valsts budžeta līdzekļiem, stāsta Gruškevics.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.