Zatlers, iespējams, varētu neizsludināt grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā

Valsts prezidents Valdis Zatlers, visticamāk, varētu neizsludināt grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz Zinību dienā, 1.septembrī, aizliegt tirgot alkoholu.

Valsts prezidents izvairījās no konkrētas atbildes, vai viņš izsludinās vai neizsludinās šos likuma grozījumus. "Rūpīgi izsvēršu un paziņošu," sacīja Zatlers.

"Pašlaik izskatās, ka Saeimas deputāti netic, ka Latvijā tiek ievērots likums, ka nepilngadīgajiem nedrīkst pārdot alkoholu nevienā dienā," sacīja Zatlers un piebilda, ka par to liecina šie likuma grozījumi.

Kā ziņots, Zinību dienā, 1.septembrī, tomēr nebūs atļauts tirgot alkoholu, - paredz Saeimas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Saeima, pretēji komisijas lēmumam, tomēr vienojās neizslēgt no likuma pantu, kuru iepriekš tā bija atbalstījusi 2.lasījumā, kas paredzēja aizliegt 1.septembrī tirgot alkoholiskos dzērienus veikalos, kafejnīcās un restorānos.

Par šī panta izslēgšanu no likuma nobalsoja 37 deputāti, pret - 31, bet 10 atturējās.

Minētā norma nozīmē, ka alkoholu 1.septembrī nevarēs iegādāties ne tikai veikalos, bet arī kafejnīcās un restorānos.

Priekšlikuma autore aizliegumam Zinību dienā tirgot alkoholu Sarmīte Ķikuste (JL) debatēs uzsvēra, ka "mēs esam spēruši vienu nelielu soli alkohola tirdzniecības ierobežošanai, es esmu pārliecināta, ka ļoti daudzi vecāki atbalstīs dienu bez alkohola un rādīs piemēru saviem bērniem tieši Zinību dienā, 1.septembrī".

Svarīgākais