Skolas pabalstam vēl var pieteikties

Vairāk nekā 2000 maznodrošināto ģimeņu Rīgā jau ir saņēmušas pabalstu mācību līdzekļu iegādei. Lai arī mācību gads jau pilnā sparā, trūcīgās ģimenes vēl var pieteikties šā pabalsta saņemšanai, Neatkarīgajai uzsver Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētā ne mazāk kā divpadsmit mēnešu pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim. Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, kā arī sociālās korekcijas klašu audzēkņiem.

Pabalsta apmērs atšķirsies tām ģimenēm, kuras ir trūcīgas, un tām, kuras maznodrošinātas, proti, bērnam no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgas ģimenes statuss (ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 90 latu katram ģimenes loceklim), pabalstu izmaksās 40 latu apmērā, savukārt bērnam no ģimenes, kuras ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim, pabalsta apmērs būs 30 latu.

Lai saņemtu pabalstu, vecākam, bērna likumiskajam pārstāvim vai pašam bērnam līdz pat 31. oktobrim Rīgas priekšpilsētas vai rajona sociālajā dienestā atbilstoši dzīvesvietai jāiesniedz rakstisks iesniegums, izglītības iestādes izziņa, jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Pagājušajā gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 3121 persona. Līdz 2009. gada 1. augustam pabalsts mācību līdzekļu iegādei izmaksāts 422 personām, tam izlietojot kopumā 16 090 latu, bet līdz 4. septembrim pabalsts piešķirts un izmaksāts 2381 personai, kopumā izlietojot 90 500 latu.

Svarīgākais