RTU studenti praksē varēs doties uz Rīgas pašvaldības struktūrvienībām

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Rīgas dome pirmdien, 1.martā, plāno vienoties par sadarbības aktivizēšanu sekmīgākai universitātes un pašvaldības darba nodrošināšanai, tostarp paredzot arī prakses vietu nodrošināšanu RTU studentiem pašvaldības struktūrvienībās un sadarbību noslēguma studiju darbu tēmu izvēlē.

Rīgas domes un RTU sadarbību iecerēts veidot vairākos virzienos, piemēram, ļaujot izmantot universitātes ekspertīzes un inovatīvās tehnoloģijas pašvaldības vajadzībām, RTU sniedzot atbalstu pašvaldības darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanai, kā arī jau minēto Rīgas pašvaldības struktūrvienību un uzņēmumu atbalstu studentiem.

Paredzēta arī trīspusēja sadarbība starp pašvaldību, uzņēmējiem un universitāti inovāciju un tehnoloģiju pārneses veicināšanai, tostarp atbalsts RTU Inovāciju un biznesa inkubatora darbībai. Pašvaldība un universitāte sadarbosies arī vienota RTU Ķīpsalas studiju un pētniecības teritoriālā kompleksa izveidē, kopīgiem spēkiem to veidojot kā būtisku Rīgas pilsētvides zīmola sastāvdaļu ar jauniem RTU korpusiem, sakārtotu satiksmes plūsmu, nacionālas nozīmes multifunkcionālu sporta un kultūras centru.

Sarunas par sadarbības līguma slēgšanu RTU vadība un Rīgas domes vadība sāka jau aizvadītā gada nogalē. Plānots, ka veiksmīgas sadarbības nodrošināšanai tiks izveidota RTU un Rīgas domes darba grupa, kas sagatavos konkrētus piedāvājumus līgumā minēto sadarbības virzienu īstenošanai.

Līguma parakstīšana notiks plkst.12 Rīgas domes Prezidija zālē, piedaloties RTU rektoram Ivaram Knētam un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC).

No RTU puses līguma parakstīšanā piedalīsies arī kanclers Ingars Eriņš, rektora vietnieks stratēģiskās attīstības jautājumos Mareks Zeltiņš, Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns Uģis Bratuškins un Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps. Savukārt no pašvaldības puses klātesošs būs Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vadims Baraņņiks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas pilsētas arhitekts Jānis Dripe.

Svarīgākais