Rīgas pedagogiem ir papildu iespēja pieteikties stipendijām

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis papildu pieteikšanos stipendijām Eiropas sociālā fonda projektā "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos".

Galvaspilsētas pedagogi stipendijām var pieteikties līdz 5. martam.

Projekta mērķis ir veicināt pedagogu konkurētspēju un profesionālo mobilitāti izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos.

Projekts ietver trīs darbības virzienus. Pirmā aktivitāte ietver apmācības, kas pedagogam ir nepieciešamas darbam citā nozarē vai specialitātē, tostarp uzņēmējspēju attīstīšanai vai komercdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanai.

Otrā aktivitāte ietver pedagoga tālākizglītību darbam cita mācību priekšmeta mācīšanai nepieciešamā sertifikāta ieguvei. Trešā aktivitāte ietver pasākumus, kas nepieciešami pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas sistēmas ieviešanai un tālākai attīstībai. Piešķiramās stipendijas apmērs vienam pedagogam jebkurā no trīs aktivitātēm nepārsniedz 100 latu mēnesī.

No 8.februāra līdz 19.februārim saņemti 1103 pedagogu pieteikumi dalībai projektā. Papildu pieteikšanās izsludināta, lai projekta 3.aktivitātē iesaistītu arī interešu izglītības pedagogus un pedagogus, kas līdz šim jau piedalījušies 3.aktivitātē un vēlas to darīt atkārtoti.

Pedagogu iesniegumus atbalsta saņemšanai pieņem departamentā Hanzas ielā 7 un Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā Kaņiera ielā 15 katru darba dienu no plkst.14 līdz 17.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais