Cēsu sporta skolā nebūs BMX programma

Pagājušajā nedēļā notikušajā Cēsu novada domes sēdē deputāti lēma apturēt BMX programmas realizāciju Cēsu sporta skolā. Šāds lēmums pieņemts, lai optimizētu Cēsu sporta skolas darbu un sakarā ar to, ka valsts vairāk nefinansē pedagogu likmes līdzšinējā apmērā.

Kā liecina Cēsu sporta skolas dati, BMX treniņu grupas audzēkņu skaits ir strauji samazinājies. „Tā kā Cēsīs nav atbilstošas treniņu bāzes, Cēsu BMX braucēji pārsvarā trenējas Valmierā. BMX programma ir akreditēta vēl divus gadus, uzlabojoties treniņu apstākļiem, to Cēsu sporta skola jebkurā brīdī var atsākt realizēt,” skaidro Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Karlsberga.

Jau ziņots, ka Cēsu novada domes deputāti jūnija un augusta sēdēs lēma apturēt galda tenisa un badmintona programmu realizāciju. Sporta skolas direktoram tika uzdots nodrošināt, lai audzēkņiem, kuri trenējās minētajās grupās, būtu iespēja apgūt citas sporta skolā realizētās programmas.

Pretēji minēto programmu apturēšanai, treniņu grupas sporta skolā turpina darbību, uzņem jaunus audzēkņus un rūpējas par to, lai Cēsu un apkārtējo novadu bērniem un jauniešiem būtu kā un kur saturīgi pavadīt brīvo laiku, attīstīt savas dotības un trenēties, lai sasniegtu augstus rezultātus. Cēsu sporta skolas audzēkņi pagājušajā sezonā teicami startēja Eiropas un republikas čempionātos un olimpiādēs, kā arī starptautiskās sacensībās.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.