Latvijā sāk izdot zinātnisku žurnālu par etnisko dažādību

Latvijas Universitātes (LU) Filozofijas un socioloģijas institūts un Daugavpils universitātes (DU) Sociālo pētījumu institūts sācis izdot jaunu starpdisciplināro pētījumu žurnālu "Ethnicity: Politics of recognition", kurā galvenā uzmanība pievērsta etniskās dažādības jautājumiem.

Žurnāla galvenais redaktors, DU Sociālo pētījumu institūta direktors Vladislavs Volkovs stāsta, ka līdz šim izdoti jau pirmie divi žurnāla numuri, kurā publicēti pētījumi vēsturē, socioloģijā, politoloģijā saistībā ar etniskās dažādības atzīšanas politiku.

Žurnālu plānots izdot divas reizes gadā, un elektroniskā formātā tas būs pieejams DU Sociālo pētījumu institūta un arī LU Filozofijas un socioloģijas institūta mājaslapā, un vēl tiek domāts par to, kā žurnālu pēc iespējas veiksmīgāk izplatīt arī drukātā veidā. Tā iznākšana tiek finansēta no paša Volkova saņemtā granta.

Kaut arī žurnāla pirmais numurs iznācis jau pērn, tā atklāšana paredzēta 23.februārī plkst.14 Frīdriha Eberta fonda telpās, piedaloties gan Volkovam, gan akadēmiķei Maijai Kūlei un fonda vadītājam Baltijas valstīs Hermanim Buncam.