Valdim Dombrovskim Ēnu dienā būs piecas „ēnas”

Rīt, Ēnu dienas ietvaros, pieci vidusskolēni kļūs par Ministru prezidenta Valda Dombrovska „ēnām”, lai iepazītos ar premjera ikdienas darba pienākumiem.

Ministru prezidenta darbam visas dienas garumā sekos pieci vidusskolēni – Reinis Cinītis no Rīgas Imantas vidusskolas, Dana Tarāsova no Līvānu 1.vidusskolas, Mārtiņš Smalkais un Agris Apse no Jūrmalas Pumpuru vidusskolas, kā arī Andris Šuvajevs no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas.

Kopā ar V.Dombrovski skolēni darba dienu sāks jau pulksten 7.00, un piedalīsies Latvijas Radio rīta raidījumā, kā arī televīzijas LNT raidījumā 900 sekundes, kur premjers, kā ik trešdienas rītu, sniegs interviju. Skolēniem būs iespēja kopā ar premjeru piedalīties Reformu vadības grupas sēdē, kā arī uzzināt par citiem Ministru prezidenta darba pienākumiem un uzdot sev interesējošos jautājumus.

Ēnu diena Valsts kancelejā notiks no 9.00 līdz 15.00. Plānots, ka pulksten 9.00 Ministru prezidents V.Dombrovskis teiks apsveikuma uzrunu visām „ēnām”, kas Ēnu dienas ietvaros viesojas Valsts kancelejā. Tāpat „ēnu” darba kārtībā paredzēta prezentācija par Ministru prezidenta, Ministru kabineta un Valsts kancelejas darbu, kā arī ekskursija pa Ministru kabineta ēku.

Latvijā

Latvijā, no 1. jūlija stājušies spēkā grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot, ka par vienu kilogramu tirgū laisto tekstilizstrādājumu turpmāk piemēros dabas resursu nodokli (DRN) 0,5 eiro apmērā.

Svarīgākais