Skola konfiscē Valentīna dienas kartītes

Kādā Lielbritānijas pamatskolā ir aizliegtas Valentīna dienas kartītes, jo skolas vadība uzskata, ka bērni ir pārlieku mazi romantiskām attiecībām un, tajās iesaistoties, viņi atraidījuma gadījumā riskē iedzīvoties emocionālās traumās.

Somersetas pilsētas Vestonsjupermeras pagasta Eškombas pamatskolas vadība rūpējas, lai skolēni kartītes nenestu uz skolu un neapmainītos ar tām. Skolā mācās apmēram 430 skolēnu.

Bērnu vecāki par šādu kārtību ir neizpratnē. Kāda māte BBC sacīja: „Viņi ir tikai bērni. Kamdēļ viņiem sabojāt prieku.” Kāda cita māte sacīja, ka nav varējusi ticēt, kad ieraudzījusi šādu skolas paziņojumu.

Skolas pārstāvji skaidro, ka bērni vecumā zem 11 gadiem vēl tikai sociāli un emocionāli attīstās un tamdēļ kartītes, kurās ir runa par mīlestības jūtām, var radīt nevajadzīgu samulsumu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais