Bērni priekšroku dod lauku radiem, nevis nometnēm

Vecmāmiņas un lauku radinieki šogad izkonkurējuši vasaras nometnes - vecāki un bērni šovasar priekšroku lielākoties devuši nevis nometnēm, bet gan lauku svaigajam gaisam un lauku labumiem pie vecvecākiem vai radiniekiem.

Ļoti daudziem nometņu rīkotājiem šogad ir nācies atcelt ieplānotās vasaras nometnes pieprasījuma trūkuma dēļ. Arī tajās nometnēs, kuras šovasar notika, kā plānots, dalībnieku skaits esot jūtami samazinājies. 72% aptaujāto vecāku atbildējuši, ka viņu bērni šovasar vasaras nometnes nav apmeklējuši.

Pētījumā iegūtie dati liecina, ka 56% aptaujāto vecāku šogad par vienas nedēļas diennakts nometni ārpus Rīgas būtu gatavi maksāt 50 latus, 18% - 100 latus, bet 2 % - 150 latus. Jautājot par prioritātēm nometņu izvēlē, 34% vecāku minējuši nometnes programmu, bet 22% - nometnes cenu. Būtiski ir arī sadzīves apstākļi nometnēs (16%) un citu vecāku atsauksmes par nometnes rīkotājiem (19%).

Kā galvenos bērna ieguvumus, pavadot brīvdienas vasaras nometnē, vecāki ir minējuši jaunu un lietderīgu zināšanu iegūšanu (37%). 24% respondentiem būtiski šķiet, lai bērns nometnēs iegūtu jaunus draugus, savukārt 20% norādījuši, ka būtiski ir laika pavadīšana svaigā gaisā ārpus pilsētas. Minētas arī tādas atbildes kā „mācīšanās būt patstāvīgam” un „vecākiem ir, kur atstāt bērnu”.

Aptauju veicis uzņēmums „Skrivanek Baltic” un tajā piedalījušies 157 vecāki no Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Valmieras, Ogres, Jūrmalas un citām Latvijas pilsētām, kuru bērni ir vecumā no 6 līdz 15 gadiem.

Svarīgākais