Šonedēļ Latvijas skolās stundas vadīs sabiedrībā zināmi cilvēki

© publicitātes

Šonedēļ vairākās Latvijas skolās norisināsies "Iespējamās misijas nedēļa", kuras laikā stundas skolēniem vadīs sabiedrībā zināmi cilvēki.

Jau ziņots, ka pirmās mācību stundas ar valsts amatpersonu un uzņēmēju piedalīšanos notika jau piektdien, kad Gulbenes novada ģimnāzijā klases stundu vadīja premjers Valdis Dombrovskis (JL), bet Rīgas Purvciema amatu skolā - izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Tomēr lielākā daļa Latvijas sabiedrībā zināmo cilvēku ar skolēniem tiksies šonedēļ. Šodien mācību stundu Rīgas Mūzikas internātvidusskolā vadīs Valsts prezidents Valdis Zatlers, stāstot par atjaunotās Latvijas valsts sapņiem 20 gadu garumā.

Savukārt finanšu eksperte, programmas "Iespējamā misija" patronese Ingrīda Blūma ar Babītes vidusskolas skolēniem runās par to, ko darīt pēc skolas, bet dziedātājs Renārs Kaupers Aizupes pamatskolā runās par motivāciju iet skolā.

Otrdien, 9.februārī, Rīgas Mežciema pamatskolas audzēkņiem kukaiņus pazīt mācīs entomologs Voldemārs Spuņģis, bet "Draugiem.lv" radošais direktors par interneta rīku daudzveidīgo pielietojumu dzīvē runās ar Brocēnu vidusskolas skolniekiem, kamēr uzņēmuma "Hill&Knowlton" vadītājs Ralfs Vīlands viesosies Liepājas 15.vidusskolā, bet uzņēmuma "Cleanhouse" valdes priekšsēdētājs Kristaps Drone - Olaines 1.vidusskolā.

Trešdien, 10.februārī, ar skolēniem tiksies "Statoil Latvija" valdes priekšsēdētājs Sandis Šteins, fotoziņu aģentūras "f64" vadītājs Gatis Rozenfelds, uzņēmuma "Vestabalt" valdes priekšsēdētājs Aldis Plaudis, AS "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, biedrības "Ideju forums" vadītājs Edmunds Vanags, dabas pētnieks Māris Olte, "GlaxoSmithKline" valdes priekšsēdētājs Dins Šmits, telekompānijas LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis un uzņēmuma FMS valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs.

Ceturtdien, 11.februārī, pie skolēniem dosies "Ideju Partneru fonda" valdes priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, nacionālās ziņu aģentūras LETA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns, advokātu biroja "Liepa, Skopiņa/BORENIUS" partneris Lauris Liepa, "Autonams" Ražošanas un pārdošanas direktors Edvīns Panders un Daugavpils universitātes rektors, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis.

Savukārt piektdien, 12.februārī, skolās viesosies AS "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāja Ināra Šure, Ārvalstu Investoru padomes priekšsēdētājs Andris Lauciņš, AS "Nordea" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis, "Nordic Partners" īpašnieks Daumants Vītols, žurnālists Sandijs Semjonovs un citi.

Kā aģentūru LETA informēja "Iespējamās misijas nedēļas" organizatori, šogad pasākuma galvenais vadmotīvs ir dzīves ienākšana skolā, programmas pārstāvjiem iestājoties par kvalitatīvu, mūsdienu prasībām atbilstošu izglītību un skolu, kas ir atvērta un elastīga, mācību procesu, kurā skolēni iegūst ne tikai zināšanas, bet arī svarīgas dzīves prasmes.

Tādēļ "Iespējamās misijas nedēļas" dalībnieki ar savu pieredzi un stāstiem parādīs bērniem, ka dzīvē viss ir iespējams - tikai jāapzinās savi mērķi un sapņi.

"Iespējamās misijas nedēļas" mērķis ir rosināt lielāku sabiedrības iesaistīšanos izglītības jautājumu risināšanā.

Svarīgākais