LU pasniedz sešas gada balvas par sasniegumiem zinātnē

Latvijas Universitāte (LU) pasniegusi gadskārtējās gada balvas par sasniegumiem zinātnē, ar kurām šogad apbalvoti seši cilvēki.

Par labāko doktora darbu 2009.gadā atzinību izpelnījušies Ivars Zupiņš un Ineta Lipša, bet balvu par oriģinālu pētījumu psiholoģijā saņēma Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes profesore Sandra Beatrice Sebre un par sasniegumiem lāzeru fizikā un spektroskopijā - Fizikas un matemātikas fakultātes profesors Ruvins Ferbers.

Par mūža ieguldījumu un zinātniskās skolas izveidošanu neirofarmakoloģijā tika sumināta Medicīnas fakultātes profesore Vija Zaiga Kluša, bet par zinātniskās skolas izveidošanu sabiedrības vadībā - emeritētais Ekonomikas un vadības fakultātes profesors Edvīns Vanags.

Šodien LU darbinieku kopsapulcē tika apbalvoti arī 2009.gada labākie universitātes darbinieki, kas tika noteikti, ņemot vērā elektroniskās aptaujas rezultātus. Pie šāda titula tikusi LU Vēstures muzeja vadītāja Aija Fedorova, Humanitāro zinātņu fakultātes sekretāre Maira Dandzberga un Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas nodaļas studiju metodiķe Arita Skarnele.

Tika sumināti arī LU fakultāšu izpilddirektori Gita Blaua, Visvaldis Neimanis un Dace Silarāja, Juridiskās fakultātes dekāna pienākumu izpildītāja Anita Rodiņa, Fizikas un matemātikas fakultātes profesors Māris Ozoliņš un Attīstības un plānošanas departamenta Stratēģijas nodaļas vadītājs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Tāpat pasniegtas tika LU "Gada skolotāja" balvas, kuras, kā ziņots, ieguvušas divas humanitāro zinātņu skolotājas un viena eksakto zinātņu skolotāja: latviešu valodas skolotāja mazākumtautību skolās Ieva Grahoļska no Rīgas 10.vidusskolas, latviešu valodas skolotāja mazākumtautību skolās Inta Vilsone no Rīgas 10.vidusskolas un ķīmijas skolotāja Brigita Brūvere no Rīgas 6.vidusskolas.

Bet "Gada skolas direktora 2009" gods ticis Vecumnieku vidusskolas direktoram Aivaram Ķiņķevskim.

Latvijā

No pirmdienas, 8.jūlija, satiksmei tiks slēgts Saltupu ceļa posms 700 metru garumā no Meža ielas līdz Saltupiem, lai varētu sākt tilta pār Abula upi pārbūvi, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības būvinženieris Andris Jaunpetrovičs.