Rīgas izglītības iestāžu pedagogi varēs pieteikties stipendijām

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments no 8. februāra līdz 19. februārim izsludina pedagogiem papildus pieteikšanos stipendijām Eiropas Sociālā fonda programmā „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos”.

Uz tām var pretendēt vispārizglītojošo, profesionālo, speciālo izglītības iestāžu un profesionālās ievirzes skolu pedagogi, kā arī atsevišķos projektos var darboties pirmsskolas izglītības pedagogi.

Skolotāju konkurētspējas veicināšanai tiek piedāvātas dažādas iespējas. Pedagogi var pieteikties apmācībām, lai pārkvalificētos darbam citā nozarē vai specialitātē. Piešķiramās stipendijas apmērs vienam pedagogam ir līdz 100 latiem mēnesī, un to piešķir uz apmācību laiku, nepārsniedzot sešu mēnešu periodu, kā arī līdz 300 latiem tiek apmaksāti apmācību izdevumi.

Skolotāji var celt savu profesionālo kvalifikāciju, piemēram, apgūt prasmes cita mācību priekšmeta pasniegšanai. Stipendijas apmērs apmācību laikā vienam pedagogam ir līdz 100 latiem mēnesī, nepārsniedzot sešu mēnešu periodu. Tiek apmaksāti arī apmācību izdevumi līdz 200 latiem.

Atbalsts tiek sniegts arī pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas sistēmas ieviešanai un tālākai attīstībai. Skolotāji var saņemt mērķstipendijas līdz 100 latiem mēnesī, to piešķir uz četriem mēnešiem. Pedagogs var arī atkārtoti pretendēt uz šo mērķstipendiju, kopumā nepārsniedzot astoņu mēnešu periodu.

Lai pieteiktos stipendijām, pedagogiem no 8. līdz 19. februārim jāiesniedz dokumenti Izglītības, kultūras un sporta departamentā (Hanzas ielā 7) 2. stāva zālē vai Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā (Kaņiera ielā 15) 1. stāvā, 105. kabinetā, katru darba dienu no plkst. 14.00 līdz plkst.18.00.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais