Ļaudis strīdās par tikumības cenzūru skolās

© F64

Pēdējās nedēļās, pēc „netikumīga” dzejoļa analizēšanas kādā literatūras stundā, atkal aktualizējies jautājums par tikumības grozījumiem skolās. Šodien sabiedrībā emocijas izsaucis jauns paziņojums – Rīgas 1. ģimnāzijas direktors izlēmis skolēniem nerādīt nepiedienīgu filmu.

Kamēr vieni šausminās par 21. gs Latviju, kurā, šķiet, atjaunojusies cenzūra, tikmēr citi sašutuši pirmajiem norāda, ka skola nav vieta lamu vārdiem vai nepiedienīgām filmām.

Jau ziņots – plašu furoru presē izsaucis aizrādījumus, ko saņēmusi Āgenskalna valsts ģimnāzijas skolotāja par Agneses Krivades dzejoļa „svētīgie” analizēšanu literatūras stundā. Šodien prese izskanējusi informācija, ka Rīgas 1. ģimnāzijas direktors izlēmis skolēniem nerādīt nepiedienīgu filmu, kuras saturs būtu skatāms personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu. Takā klasē esot arī jaunāki cilvēki, direktors pieņēmis lēmumu bērniem filmu nerādīt. Jāpiezīmē, sabiedrība sadalījusies tajos, kuri uzskata – šie tikumības grozījumi un to iespaidā pieņemtie lēmumi vērtējami kā cenzūra un tajos kas atbalsta šādu rīcību, sakot – skola nav vieta, kurā analizēt rupjības.

Svarīgākais